LAURA RODRÍGUEZ MURCIANO

LAURA RODRÍGUEZ MURCIANO

 

Advocada laboralista, graduada en Dret per la Universitat de Barcelona, on té la menció en Dret Laboral i de la Seguretat Social. És Diplomada en Relacions Laborals per la Universitat Pompeu Fabra i igualment ha cursat el Màster de l’Advocacia i un Postgrau en Gènere i Igualtat per la Universitat Autònoma de Barcelona. Exercint a l’I·lustre Col·legi d’Advocats de Barcelona des de l’any 2016 anteriorment exercia al Col·legi de Graduats Socials de Barcelona.

 

Com a formació complementària, l’any 2017 va realitzar el Curs d’Intervenció Social en Violència de Gènere i un curs com a tècnica en Plans d’Igualtat per a empreses. L’any 2014 es va formar com a tècnica i formadora en Igualtat de Gènere a la Universitat Antonio Nebrija de Madrid. L’any 2014 va realitzar el VIII Curs d’Anàlisi Feminista del Dret a la Universitat de Barcelona i el curs de “Prevención y Tratamiento de las Violencias Basadas en el Género en el Ámbito Laboral”. L’any 2011 va rebre Capacitació en Dret Internacional Humanitari i Drets Humans per l’Associació Catalana per la Pau i International Action for Peace.

 

La majoria de la seva vida laboral s’ha dedicat a la branca de dret laboral i, en específic, a la defensa de les persones especialment vulnerables i víctimes de la precarietat, com ara les treballadores de la llar, tema al qual s’hi ha dedicat intensament, i fins i tot ha redactat guies informatives per a les institucions. També ha elaboraten Plans d’Igualtat en entitats i empreses.

 

Igualment, també es dedica a la defensa del Dret Internacional Humanitari. Els anys 2011 i 2012 va coordinar un projecte de defensa dels Drets Humans a Colòmbia, en el marc del conflicte armat que en aquell moment esdevenia en el país, tot fent feina al terreny en intermediació amb l’exèrcit i la població civil. I fins a l’actualitat ha actuat de formadora en aquest marc i en projectes jurídics en la nova etapa de postconflicte colombià.

 

Actualment és lletrada i professora associada de la Universitat Autònoma de Barcelona.

laura@arrelsadvocats.cat

937 376 457 (de 08:00 a 20:00)