DAVID ARANDA CHECA

DAVID ARANDA CHECA

 

Advocat penalista i penitenciaria, col·legiat a l’I·lustre Col·legi d’Advocats de Barcelona des de l’any 2016, Graduat en Dret per la Universitat Pompeu Fabra amb menció en Dret Penal i menció especial d’anglès (2014), posteriorment realitza de forma simultània el Màster d’Advocacia a la Universitat Oberta de Catalunya i el Màster en Criminologia, Política Criminal i Sociologia Jurídicopenal de la Universitat de Barcelona, finalitzant ambdós màsters l’any 2016.

 

Posteriorment, inicia la seva carrera professional en l’àmbit de l’advocacia l’any 2016 quan es dona d’alta a l’Il·lustre Col·legi de l’Advocacia de Barcelona. Com a formació complementària realitza un curs d’especialització en el Dret Penal de les Noves Tecnologies (UOC) i el Curs d’Extensió Universitària per a la capacitació professional en la defensa dels Drets Humans i la denúncia de la tortura a la Universitat de Barcelona. També ha realitzat diversos cursos d’especialització a l’ICAB, com el d’especialització en la defensa lletrada davant la jurisdicció de menors; en dret penitenciari, en dret d’estrangeria i nacionalitat i en l’àmbit de la violència masclista.

 

Al llarg del seu exercici professional es destaca una forta implicació en els drets de les persones preses, la defensa d’activistes i membres dels moviments socials, així com de persones que han patit causes judicials per l’exercici de la llibertat d’expressió i manifestació, a banda de de diversos procediments d’asil i d’extradició passiva. En serien alguns exemples el cas de Hamza Yalçin, periodista turco-suec empresonat per una sol·licitud d’extradició a Turquia, diversos rifenys internats al CIE de Zona Franca que van sol·licitar asil polític, vuit joves als quals es demanaven tres anys i mig de presó per participar de la manifestació del 1r de maig de 2016, entre d’altres.

david@arrelsadvocats.cat

937 376 457 (de 08:00 a 20:00)