Qui som?
332
page-template,page-template-contact-page,page-template-contact-page-php,page,page-id-332,bridge-core-1.0.5,,qode-page-loading-effect-enabled,qode_grid_1300,qode-theme-ver-18.1,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.2,vc_responsive

Qui som?

QUE ÉS ARRELS ADVOCATS?

 

Arrels Advocats és un despatx multidisciplinari compromès amb la justícia social que treballa per la defensa dels drets de les persones. És per això que vetllem per treballar amb transparència i honestedat, oferint en tot moment al client la solució més adequada i eficaç, amb els més alts nivells de professionalitat, qualitat i immediatesa. Estudiem cada assumpte detalladament per tal d’entendre i conèixer els objectius i necessitats que es busquen en cada cas i poder així defensar adequadament els interessos que ens han estat confiats.

 

Com a despatx i col·lectiu, considerem que la defensa de la justícia social és imprescindible per tal d’aconseguir que les persones puguin desenvolupar el seu màxim potencial, i això ens obliga a situar els drets humans i de les persones en totes les nostres actuacions; valors que esdevenen bandera en el nostre exercici de l’advocacia. Des d’Arrels Advocats volem donar sentit social a la pràctica jurídica que realitzem dia rere dia.

 

COMPROMESOS AMB LA JUSTÍCIA SOCIAL

 

Quan parlem de justícia social ens referim a les nocions fonamentals d’igualtat d’oportunitats i de drets humans, més enllà del concepte tradicional de justícia legal. Totes les persones tenim necessitats bàsiques comunes, que es tradueixen en drets humans i drets fonamentals: el dret a la pròpia identitat, a la vida i integritat física, a l’educació, a l’habitatge digne, al treball, a expressar-nos amb llibertat i a ser tractats amb dignitat i respecte o a la presumpció d’innocència, per exemple.

 

Tanmateix, aquestes necessitats i relacions entre les persones no sempre resulten satisfetes i, si més no, no sempre es donen en relacions d’equitat. És, per tant, en el moment en què aquestes necessitats fonamentals no se satisfan o que es donen en relacions desequilibrades que es produeixen les injustícies i que cal que ens hi impliquem, ja que no es tracta de problemes irresolubles als quals no puguem fer front, sinó que sovint han estat provocats per persones o institucions públiques o privades i persisteixen perquè molta gent se’n desentén.

 

AMB VALORS COOPERATIUS

 

Arrels Advocats es va fundar l’any 2011, quan diferents advocades i advocats ens vam ajuntar per constituir un despatx compromès amb la justícia social i la igualtat. Ara hem decidit donar el pas a la constitució com a cooperativa de treball per tal de desenvolupar els valors que ens uneixen, col·lectivitzant ingressos, despeses i coresponsabilització a les presa de decisions.

Cooperativa

Socialitzar ingressos i beneficis permet exercir amb criteri mixt els serveis de justícia social i amb sostenibilitat.

Coneixement

Créixer professionalment, podent aportar coneixement tècnic entre nosaltres sense competitivitat.

Formació

Aprofitar els excedents per a formar-nos i revertir aquesta formació dins del món cooperatiu i el dels moviments socials.

Compromís

Reduir les dinàmiques classistes que es generen sovint dins la professió. Pretenem oferir un servei de proximitat, estudiant cada assumpte individualitzadament.

Servei

Oferir un servei de qualitat, tot entenent i coneixent els objectius i necessitats que es busquen en cada cas i poder així defensar adequadament els interessos que ens han estat confiats.

Proximitat

No renunciar a oferir un servei que sigui assumible econòmicament per les classes populars i buscar formes individualitzades per fer front a la despesa judicial.