QUE ÉS ARRELS ADVOCATS?

 

Arrels Advocats és un despatx multidisciplinari compromès amb la justícia social, el feminisme i els Països Catalans, i que treballa per la defensa dels drets de les persones dins de les àrees de dret penal, penitenciari, laboral i d’estrangeria. També es dedica a l’activitat formativa mitjançant xerrades, tallers i cursos dins d’aquests àmbits.

 

Arrels Advocats es va fundar l’any 2011, quan diferents advocades i advocats provinents dels moviments socials ens vam ajuntar per constituir un despatx compromès amb la justícia social i que pogués desenvolupar la seva activitat lluny dels paràmetres propis del mercat, per així esdevenir una eina al servei de les persones amb menys recursos i dels moviments socials de la ciutat. Durant aquests anys no hem tingut forma jurídica concreta, sinó que hem treballat i compartit espai i despesa. Ara hem decidit donar el pas a la constitució com a cooperativa de treball per tal de desenvolupar els valors que ens uneixen, col·lectivitzant ingressos, despeses i coresponsabilització a les presa de decisions.

 

Amb la força renovada d’un nou equip.
Assessorament jurídic compromès amb la justícia social.

Cooperativa

Socialitzar ingressos i beneficis permet exercir amb criteri mixt els serveis de justícia social i amb sostenibilitat.

Coneixement

Creixement professional, podent aportar coneixement tècnic entre nosaltres sense competitivitat.

Formació

Aprofitar els excedents per a formar-nos i revertir aquesta formació dins del món cooperatiu i el dels moviments socials.

Compromís

Volem reduir les dinàmiques classistes que es generen sovint dins la professió. Pretenem oferir un servei de proximitat, estudiant cada assumpte individualitzadament.

Servei

Un servei de qualitat, tot entenent i coneixent els objectius i necessitats que es busquen en cada cas i poder així defensar adequadament els interessos que ens han estat confiats.

Proximitat

No renunciem a oferir un servei que sigui assumible econòmicament per les classes populars i busquem formes individualitzades per fer front a la despesa judicial.

02 bn
LAURA RODRIGUEZ I MURCIANO

LAURA RODRIGUEZ i MURCIANO

 

Diplomada en Relacions Laborals per la Universitat Pompeu Fabra i Graduada en dret per la Universitat de Barcelona, on té la menció en Dret Laboral i de la Seguretat Social. Igualment ha cursat el Màster de l’Advocacia i un Postgrau en Gènere i Igualtat per la Universitat Autònoma de Barcelona. Inicialment, exercia sota el Col.legi de Graduats Socials de Barcelona, fins que a l’any 2016 es va col.legiar a l’Il·lustre Col·legi d’Advocats de Barcelona.

 

Com a formació complementària, l’any 2017, va realitzar Curs d’Intervenció Social en Violència de Gènere i un curs com a Tècnica en Plans d’Igualtat per a empreses. L’any 2014, es va formar com a Tècnica i formadora en Igualtat de Gènere a la universitat Antonio Nebrija de Madrid. L’any 2014 va realitzar el VIII Curs d’Anàlisi Feminista del Dret a la Universitat de Barcelona i el curs de “Prevención y Tratamiento de las Violencias Basadas en el Género en el Ámbito Laboral”. L’any 2011, va rebre Capacitació en Dret Internacional Humanitari i Drets Humans per l’Associació Catalana per la Pau i International Action for Peace.

 

La majoria de la seva vida laboral, s’ha dedicat a la branca de dret laboral i en específic, a la defensa de les persones especialment vulnerables i víctimes de la precarietat, com ara, les Treballadores de la llar on ha treballat intensament, i fins i tot ha redactat guies informatives per a les institucions, o bé, en l’elaboració de Plans d’Igualtat en entitats i empreses.

 

Igualment, també es dedica a la defensa del Dret Internacional Humanitari. Els anys 2011-2012 va coordinar un projecte de defensa de Drets Humans, a Colòmbia, en el marc del conflicte armat que en aquell moment esdevenia en el país, tot fent feina a terreny en intermediació amb exèrcit i població civil. I fins a l’actualitat ha realitzat de formadora en aquest marc i en projectes jurídics en la nova etapa de postconflicte colombià.

 

Actualment és lletrada i professora associada de la Universitat Autònoma de Barcelona.

laura@arrelsadvocats.cat

Telèfon de contacte: 657 48 40 76

EDUARDO CÁLIZ ROBLES

 

És Llicenciat en Dret per la Universitat de Cadis, llicenciatura cursada a la Facultat de Dret de Jerez de la Frontera. Estudis iniciats a l’any 1996 i finalitzats al juny de 2002. Igualment és diplomat en Estudis Superiors Especialitzats, títol propi de la Universitat Autònoma de Barcelona, en superar el període de docència dels cursos de doctorat. Aquest realitzat en dret Públic. Les Transformacions de l’Estat de Dret des de la Perspectiva de la Filosofia del Dret, el Dret Constitucional i el Dret Penal. Finalitzats al juny de 2004.

 

Col·legiat a l’Il·lustre Col·legi d’Advocats de Barcelona des de març de 2004.
En el marc de la seva formació ha realitzat diferents cursos: Curs d’especialització en la Jurisdicció de Menors, organitzat per l’Il·lustre Col·legi d’Advocats de Barcelona entre el 9 de març i el 10 d’abril de 2007.

 

Curs d’especialització en Violència sobre la dona impartit en l’Il·lustre Col·legi d’Advocats de Barcelona del 17 d’octubre a l’11 de desembre de 2011, Curs d’especialització en Dret Penitenciari organitzat per l’Il·lustre Col·legi d’Advocats de Barcelona l’any 2009 amb un total de 30 hores lectives. Jornada sobre aspectes pràctics de la Cooperació Judicial Internacional en el Procés Penal Espanyol, impartida al ICAB el 21 de setembre de 2012. Seminari sobre Alternatives a la Presó, organitzat per l’Associació Pro Drets Humans d’Andalusia, el dia 20 de març de 2003, en la Facultat de Dret de Jerez. Jornades sobre Delinqüència per Convicció, organitzades per l’Associació Concepción Arenal, celebrades a Jerez de la Frontera de 23 al 26 de març de 1999.

 

Igualment en l’àmbit formatiu ha impartit diverses ponències en relació a la repressió, el codi penal i diferents tallers per afrontar la repressió a diferents col·lectius dels moviments socials de Barcelona.

eduardo@arrelsadvocats.cat

Telèfon de contacte: 667 88 00 61

03 bn
EDUARDO CÁLIZ ROBLES
01 bn
DAVID ARANDA CHECA

DAVID ARANDA CHECA

 

Graduat en Dret per la Universitat Pompeu Fabra amb menció en Dret Penal i menció especial d’anglès (2014), posteriorment realitza de forma simultània el Màster d’Advocacia a la Universitat Oberta de Catalunya i el Màster en Criminologia, Política Criminal i Sociologia Jurídicopenal impulsat per l’Observatori del Sistema Penal i els Drets Humans de la Universitat de Barcelona, finalitzant ambdós màsters l’any 2016 i centrant el seu esforç en l’àmbit d’investigació acadèmica en les conseqüències per les persones preses
de l’ús de tècniques actuarials en el sistema penitenciari català.

 

Posteriorment, inicia la seva carrera professional en l’àmbit de l’advocacia des de l’any 2016 quan es dona d’alta a l’Il·lustre Col·legi de l’Advocacia de Barcelona. Com a formació complementaria realitza un curs d’especialització en el Dret Penal de les Noves Tecnologies (UOC) i el Curs d’Extensió Universitària per a la capacitació professional en la defensa del Drets Humans i la denúncia de la tortura a la Universitat de Barcelona, així com diversos cursos d’especialització a l’ICAB: com el d’especialització en la defensa lletrada davant la jurisdicció de menors, en dret penitenciari, en Dret d’Estrangeria i Nacionalitat, en l’àmbit de la violència masclista.

 

Al llarg del seu exercici professional es destaca una forta implicació en els drets de les persones preses, la defensa d’activistes i membres dels moviments socials, així com de persones que han patit causes judicials per l’exercici de la llibertat d’expressió i manifestació, a banda de de diversos procediments d’asil i d’extradició passiva. En serien alguns exemples el cas de Hamza Yalçin, periodista turco-suec empresonat per una sol·licitud d’extradició a Turquia, diversos rifenys internats al CIE de zona franca que van sol·licitar asil polític, vuit joves als que es demanava tres anys i mig de presó per participar de la manifestació del 1r de maig de 2016, entre d’altres.

david@arrelsadvocats.cat

Telèfon de contacte: 677 36 33 49